RUSKÝ BORŠČ


Tradičný boršč sa varí podľa mnohých receptov. Polievka nielen Rusov, Ukrajincov či Bielorusov ale napríklad aj Poliakov a v každom regióne sa varí podľa svojich zvyklostí, tak ako ho varili tamojší predkovia. Základné suroviny cvikla (červená repa), kapusta a mrkva tam však nesmú chýbať nikdy. 

Recept

Postup

  1. Suroviny na vývar I : 1 kg bravčové rebrá , 1 kg hovädzie mäso , celé čierne korenie, štyri farby kore- nia, 2cibule, 1 zeler, 1 kaleráb, 0,3 kg mrkva, 0,3 kg petržlen Postup I : • môžeme dať variť cviklu - zvlášť Všetky suroviny dáme v celku variť do studenej vody cca 2-3 hodiny ( cibuľu celú aj zo šupkou, mäso musí odchádzať od kostí ). Aby bol vývar dobrý, všetkého musí byť veľa. Ak je vývar hotový, vyberieme všetky suroviny. Do vývaru dáme variť zemiaky a kyslú kapustu (kapustu aj so šťavou, nerežeme)
  2. Suroviny na panvicu II : 0,15 kg slaniny, cvikla pokrájaná na tenké hranolčeky Postup II : Na panvicu dáme slaninu, cviklu a opekáme, pokiaľ cvikla nepustí šťavu a celé to pridáme do vývaru.
  3. Suroviny na panvicu III : 0,3 kg mrkva, 0,3 kg petržlen, 0,15 kg slanina, cibuľa, paradajkový pretlak Postup III : Popražíme slaninu, pridáme mrkvu a petržlen nastrúhané na hrubo, cibuľu a paradajko - vy pretlak. Celé to dáme do vývaru a necháme prevrieť. Nakoniec dáme do vývaru mäso, pokrájané na pekné kocky. Keď začne vývar vrieť, pridáme ešte bobkový list a cesnak
  4. Hotový BORŠČ dáme na tanier, do stredu pridáme lyžicu kyslej smotany. V žiadnom prípade nemiešame, z kyslej smotany iba ujedáme. - DOBRÚ CHUŤ -


© I.K 22.9.2018
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky